· 

Voorbereidingen

Ik ga op vakantie en ik neem mee. In april op weg naar China. Met de trein. De voorpret is al voor het boeken van de reis begonnen. Al een aantal jaar geleden eigenlijk. De reis staat namelijk al jaren op mijn "bucketlist". Iets waarvan ik vind dat ik het een keer in mijn leven gedaan wil hebben. Met de trein naar het oosten. Het toeval wil dat Bertus Ververs dat ook al jaren wil en dat we dan tijdens onze jaarlijkse etentjes stee vast komen te praten over deze reis. In april 2016 namen we het besluit. We gaan gewoon.... en dan is "zo gezegd" niet direct " zo gedaan". In ons optimisme dachten we eerst nog in oktober te kunnen vertrekken, maar... uiteindelijk werd de reisperiode voor april 2017 geprikt. Eerst op zoek naar een goed reisbureau, dan de datum prikken en kijken of er überhaupt wat te boeken is. Dat laatste was het geval en dat was wel heel snel "zo gezegd, zo gedaan": een avondje filosoferen over wat er allemaal in de reis zou moeten zitten en dan boeken. Bij YourPlanet in Hilversum.

 

Vertrek op 10 april 2017 (mijn trouwdag) met de vlieger naar Moskou en de terugreis op 1 mei vanuit Peking. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ik in jaren niet zo naar mijn trouwdag heb uitgekeken. Tijdens het boekingsproces hebben we de reis verder ingevuld. Natuurlijk gaan we het Kremlin bekijken en de metro in Moskou, natuurlijk gaan we bij het Baikal meer het ijs op (het schijnt er nog te liggen dan) en natuurlijk wandelen we vanuit de berghut in Irkutsk ook de bergen in om van het uitzicht te genieten, maar het hoogtepunt zal toch de 8 daagse tocht over de steppen in Mongolië worden. Het is de bedoeling om met de Mongolen als nomade een week van kampement naar kampement te trekken. Op een paard over de steppe, met een kameel door de woestijn. Wat zal het brengen? 

En daarna: door met de trein naar Peking en natuurlijk naar het plein, de verboden stad en de muur. Ik kan eigenlijk niet wachten.

De voorbereidingen zijn in volle gang. Het is wat lastig om in te schatten of we winter of voorjaarskleding mee moeten nemen. Op dit moment vriest het meer dan 30 graden in Irkutsk. Afgelopen week toch maar wat winterse kleding aangeschaft. Geadviseerd door Bever in Houten mij het systeem van de laagjes laten toelichten. Van lange onderbroeken tot donsjas. Toch maar aangeschaft en zelfs al even in de lange onderbroek geslapen. Het moet niet gekker worden, zou je zeggen. Afgelopen weekend samen met Bertus de visum aanvragen ingevuld. Het wordt langzamerhand werkelijkheid! Gaaf om te doen. Ik kan eigenlijk niet wachten.

Reactie schrijven

Commentaren: 0