Irene

Geboren in Rosmalen. In 1962 en op jonge leeftijd verhuisd naar Vianen. Daar op de lagere school gezeten en de middelbare school (Cals college) in Nieuwegein doorlopen. Vervolgens de "kleuterkweek" van de Kees Boecke school in Bilthoven gedaan. Nog een echte kleuterjuf die na alle applicatie-cursussen ook als groepsleerkracht in de bovenbouw van het primaire onderwijs actief kan zijn en ervaring heeft opgedaan in alle groepen van de basisschool. Hart ligt echter bij de kleuters en onderbouw.

 

Werkzaam geweest in het openbaar onderwijs van Vianen, sinds 1984. Haar eerste vaste baan als kleuterjuf op basisschool De Reiger te Vianen. Vervolgens op de Wiekslag in Vianen gewerkt, de Gaard en uiteindelijk op de meester Vosschool in Hagestein. In de zomer van 2021 is Irene in dienst getreden van de zogenaamde IJsselpool en doet ze invalwerk op scholen in de regio.

 

In 1986 getrouwd met Erwin. Samen gestart in een flatje in Vianen, vervolgens verkast naar de molenwijk in hetzelfde stadje aan de Lek, waar het eerste woonhuis werd gekocht.  

Met een 6-koppig gezin werd dat wat te klein en werd een twee onder 1 kap woning in Hagestein betrokken, waar tegelijkertijd ook een groepslerares functie op de meester Vos school kon worden ingevuld. Werken op 200 meter van je huis. Beter kan eigenlijk niet. 

 

Jarenlang (sinds 1988) lid geweest jaar van het IKK koor Inspiration. Met het aanstaande vertrek naar Heerde is dat lidmaatschap eind 2020 gestopt. 

 

In 2018 kerkenraadslid geworden van Lux Mundi in Lexmond en als ouderling onder andere doende met (de opzet van) doelgroep pastoraat.  Na haar vertrek naar Heerde heeft ze afscheid genomen van haar kerkenwerk in Lexmond.

 

Hobbies:

- lezen

- koken

- tuinieren

- zingen

- Noorse Krimi's