Woerden als opstapje voor Mongolië

Vandaag een dag naar Woerden. Een informatiebijeenkomst over onze reis naar Mongolië. Het zal ongetwijfeld een gebrek aan mijn opvoeding of opleiding zijn, maar ik wist niet dat Woerden zo groot was en zelfs een kasteel heeft. Midden in het centrum. Prachtige kerken. Best een leuk centrum voor een wandeling op zaterdagmiddag met dit prachtige weer. Je zou je haast afvragen waarom je verre reizen moet maken om mooie dingen te zien. Maar enfin: we kwamen niet voor de typische Hollandse kneuterigheid en geveltjes. Toch voor iets anders: De reis.... dat was ons doel. Tja en hoe werkt het dan: je hebt wat gelegenheid om vragen te stellen (die kans volledig benut), wat materiaal te lezen en naar een presentatie te luisteren en te kijken over de trein, Irkutsk, Mongolië en Peking. Er is veel over te vertellen, er is straks veel te zien. Nog een week of 6. Aftellen naar begin april. De meeste toeristen vertrekken pas later in het jaar. Wij zullen het moeten (en gelukkig: mogen) doen met de laatste kou van de winter, een bevroren Baikal meer en minder toeristen. Beter kan je het niet hebben. We zijn aan het aftellen in ieder geval....

Reactie schrijven

Commentaren: 0