Gekkenwerk

Het was eigenlijk gekkenwerk. Op vakantie gaan op donderdagmorgen 6 juli 2017. Irene aan het werk tot en moet woensdag, het huis lag nog helemaal overhoop, in de tuin waren ze nog met de vijverbezig.Hoekan je het zo plannen? We waren er wel hard aan toe en misschien maakt het het allemaal veel plezieriger als je dan eenmaal in dat vliegtuig zit. 'S Morgens om half 8 de vlucht en danmoetjetegenwoordig 3 uur van te voren op Schiphol zijn. Hoe kort kan een nachtrust zijn? Heel kort... en hoe vermoeid kan je dan dat vliegtuig in stappen? Heelvermoeid. Maar enfin: de Azoren lonken. Eigenlijk is het Portugal en dat merk je aan de taal, de nummerborden, maar ook aan de wijze waarop stadjes zijn gebouwd. Het is wel 4 uur vliegen in ieder geval, ergens halverwege op weg naarhetAmerikaanse continent. En toch is het ontegenzeggelijk Portugees. En de eerste ontmoeting op de luchthaven van Terceira is vriendelijk en ongedwongen. De vakantie kan beginnen....

En als je dan uit dat vliegtuig stapt, dan is de vakantie ook daadwerkelijk begonnen en is het leed van de vakantievoorbereiding snel weer vergeten. Op de luchthaven is het wachten op de koffers (het bekende ritueel) en vervolgens in de rij voor de huurauto. Het is rustig op de luchthaven en dat typeert de sfeer die het eiland uitademt. De bagage past in onze witte Mazda en vervolgens koersen we aan op op ons hotel (Terceira Mar Hotel) in Angra do Heroismo.

Uitgeteld komen we rond 12.00 uur in ons hotel aan, waar we pas om 14.00 uur kunnen inchecken. De temperatuur is ok. Een graad of 22. Heerlijk. We wandelen het stadje in. Het is er prachtig. We eten wat op een terras, drinken natuurlijk een lekker koel glas bier en we nemen de sfeer op van dit vriendelijke stadje. Na het eten zetten we onze wandeling voort. Door de prachtige tuinen. Het aantal bloemen valt ons sowieso op. Overal zijn huizen versierd met bloemen. Die komen extra goed uit als je ze ziet afsteken tegen de felle kleuren op de witte huizen.

Reactie schrijven

Commentaren: 0