The Floor is Lava

The Floor is Lava. Het is het idiote spelletje dat is overgewaaid naar Nederland. Op het moment dat het zinnetje gesproken wordt, moet je als de wiedeweerga met je voeten van de vloer af. Dat spel is hier op Pico niet te spelen. De hele bodem is vergeven van de lava. Het levert een bizar beeld op. Alles is hier van lava. De huizen zijn er uit opgetrokken, de kerken, je vindt nog lava tongen aan de zee: honderden jaren oud, maar het motief van de lavastroom is nog goed te zien. Het levert in ieder geval donkere stadjes op, en heel bijzonder: ommuurde wijngaarden, die met de lava stenen in allerlei kleine compartimenten zijn ingedeeld. Een zeer bewerkelijk proces, maar ook uniek in zijn soort. Vandaag zagen we dit allemaal tijdens een prachtige tocht langs de kust. Het fraaie is dat de berg Pico (de veroorzaker van al die lava) centraal op het eiland zijn stempel blijft drukken op praktisch elke foto die je maakt. Vandaag ergens in een natuurpark gepicknickt. Het was het begin van de afsluiting van de dag, die we voor de verandering aan de rand van het zwembad bij het hotel lieten plaatsvinden.
The Floor is Lava,  maar in dat verfrissende water even niet.....

Reactie schrijven

Commentaren: 0