Ferry

Vandaag een volle dag. We hebben een plek gereserveerd in een rondleiding diep de aarde in. Een vulkaan gang, waar vroeger bij de laatste uitbarsting de lava door heen stroomde voordat het de buitenlucht bereikte. Na een uitgebreid ontbijt richting het buitengebied van Magdalena. Niet ver van het dorp ligt de Grotta dos Torres. Een tunnel van meer dan 5 kilometer lang. Het was leuk om af te dalen naar de diepte van de aarde (diepte viel wel mee overigens). Helmen op, zaklantaarn bij de hand en een gids die ons wegwijs maakte. Dat laatste was ook absoluut nodig, want zonder gids kom je niet ver in de duisternis. Ik weet niet wat het meest indrukwekkend was, de tocht door de tunnel, het kratergat, de bekende stalachnieten of de patronen die de lava heeft achtergelaten. Wellicht was het toch de absolute duisternis die in de tunnel is en die je ervaart als de lichten doven. De desoriëntatie, de stilte (los van de druppels die op de grond vallen en dan toch best heel veel lawaai maken): echt heel erg bijzonder. 

Vervolgens terug naar het hotel, waar we eerder op de dag al hadden uitgecheckt en de bagage hadden achtergelaten. Tickets voor de Ferry gekocht: om 14.00 uur overtocht naar het eiland Horta, ongeveer 20 minuten varen. Het is grappig om het eiland Pico nu van de andere kant te aanschouwen en de vulkaan, helemaal gehuld in de wolken, het aanzicht van dat eiland te zien bepalen.

De tocht met de Ferry was heerlijk. Even uitwaaien op een redelijk rustige zee, halfbewolkt, dus het het zonnetje toch aardig op dreef. Op Fajal komt de Ferry aan in Horta, waar dus ook ons hotel staat. De huur auto staat al klaar. Morgen valt er weer veel te toeren op dit ongetwijfeld prachtige eiland. Vanaf zee zag het er in ieder geval zeer fraai uit.

Reactie schrijven

Commentaren: 0