Bloemen

Vandaag stond een bezoek aan de krater hier op het eiland op het programma. Het was bewolkt toen we weggingen en toch brak al snel de zon door. Zo toerend door het prachtige landschap kom je de prachtigste bloemen tegen. De hortensia's beheersen het straatbeeld, verwilderd en vol bloemen in blauw, wit en paars. Je vraagt je af, waarom wij thuis altijd die struiken snoeien. Hier gebeurt het niet en is de bloei van nature prachtig. De wolkenpartijen werden rond de krater, hoe hoger we kwamen, mist. Het levert een bizar en mistroostig landschap op. Maar ook weer erg mooi. Het hoort er blijkbaar bij. Ook de kleine regendruppels die zich in de mist aan je opdringen. De temperatuur is prachtig, de berm van de wegen ook, maar het zicht is verder wat beperkt.
We bezoeken langs de weg een "jardin exotique". Sommige planten hebben wij ook in de tuin rond het Vogelnest, veel planten passen bij de omgeving hier. 
Van de krater, waar we dus niets van konden zien, rijden we langs de kust terug naar Horta. Wonderschoon, zijn de dieptes en de baaien. Bijzonder is ook de ruïne die we tegen komen van een oude vervallen kerk. 
Vervolgens door naar Horta waar we een lunch hebben in Peters Sport Café. Een fenomeen, waar de hele zeilwereld bekend mee schijnt te zijn. Dat zie je ook aan de achter gelaten windvanen van de zeilschepen die hier op hun oversteek naar Amerika zijn aangemeerd en zeker hebben genoten van Peter's fenomenale gin. 
Na de lunch nog even naar het uiterste puntje van Horta en het eiland geweest. Prachtige foto's van een mooi gebied, los van het feit dat er ook nog echt contact is geweest met de Atlantische oceaan. Het strand dus...

Reactie schrijven

Commentaren: 0