Flores

Het was weer een dagje reizen. En dat blijft op de een of andere manier altijd vermoeiend. Van Faial naar Flores. Het meest westelijk gelegen eiland van de Azoren en daarmee ook het meest westelijkepunt van Europa. Gek idee eigenlijk. Het is maar 35 minuten vliegen vanaf Horta, maar al met al hadden we beter kunnen gaan zwemmen. Zoveel tijd kost het inchecken, het wachten op de luchthaven, desecurity check etc. En het begint al met vroeg opstaan, een uur van te voren op het vliegveld zijn, natuurlijk heeft de vlucht vertraging en vertrekt later en.... tja... eigenlijk valt het reuze mee. Het is gewoon leuk, wel vermoeiend inderdaad, maar als je 's morgens vroeg de zon in de baai ziet schijnen en zo'n schip de eerste zonnestralen die door het wolkendek heb breken ziet oppakken, dan kan de dag eigenlijk al niet meer stuk. Gisteren maakten we overigens nog wat Portugese folklore mee: na het eten (van alweer vis) een traditionele dansgroep die een optreden verzorgde. Maar enfin: zo'n binnenlandse vlucht heeft wat voeten in de aarde. En ja, we moeten even wachten op het vliegveld en dat is wat vermoeiend, maar met dat propellervliegtuig opstijgen en over die Atlantische watermassa vliegenis zo gaaf: alleen het idee al. En dan is Flores ook weer mooi. Het is een klein eiland en vandaag blijven we wat bij ons hotel, in het zwembad op het terras aan een biertje, we slenteren wat doorhet kleine stadje met een prachtige kerk (met indrukwekkende kruisbeelden), we eten bij een lokaal restaurant (zo heet het wel, maar zo ziet het er niet uit) en we wandelen wat langs de kust. Het leven is goed. De vakantie ook. Enja.... de Azoren blijven prachtig.

Reactie schrijven

Commentaren: 0