Mooi, mooier, mooist

In de sfeer van mooi, mooier, mooist wordt het steeds lastiger om een keuze te maken. Eigenlijk is alles "mooist". Vandaag over Flores getoerd, gewandeld en gezwommen. Kleine dorpjes, prachtige kraters, meren, watervallen, overal de zee en overal bloemen. Zelfs een varken aan het spit kan mooi zijn... het past bij de sfeer van een prachtige eilandengroep, waar je amper toeristen tegen komt, soms een kudde koeien, maar veelal stilte ontmoet (als je het geluid van de vogels niet meetelt).
We volgden een route van de anwb uit het Azoren boekje. 7 meren zouden we zien. Bij het eerste meer hebben we de route maar omgegooid. Een veel praktischer en eigenlijk mooiere route waarbij we Faja Grande ook in de route opnamen. We hebben de 7 meren gezien, in allerlei kleuren, dieptes en vormen. Met bloemen en vooral veel vogels. Zelfs een blauwe reiger, die over gevlogen komt vanuit Amerika. Dat Faja Grande is overigens het meest westelijke puntje van Europa. In ieder geval goed voor pootje baden aan zee, twee keer een toiletbezoek en een ijsje op en terras. 
Aan het einde van de dag bezochten we Lajes. Aan de oostkant van het eiland. Daar is een dorpsfeest gaande, met kraampjes, een varken aan het spit en allerlei muziek. 20 minuten rijden van ons hotel. Het is een prachtig eiland. Wellicht het mooiste van de Azoren, of is dat toch.....? 
En in de avond: Een restaurantje waar je drie keer aan voorbij loopt (omdat het zelfs niet op een kantine lijkt), maar waar je dan toch maar aan tafel kruipt, omdat de lokale bevolking dat ook doet. Het menu hangt op de gang. Met krijt geschreven op een bord, ze hebben maar 3 gerechten en wat verse vis (op de kaart naast het bord kan je de vis kiezen), maar in alle eenvoud is het gerecht heerlijk. Het dessert is dat ook: zelf gemaakte pudding, niet thuis te brengen waar het naar smaakt, maar dochterlief gaf aan dat dit het lekkerste was wat ze tot op heden gegeten heeft. En buiten? Na het eten is in een nabij gelegen dorp het jaarlijkse festival van de emigrant. Er wordt gedanst en het is feest: en wij zijn er gewoon bij...

Reactie schrijven

Commentaren: 0