Een reisdag

Maandag: een nieuwe reisdag. Op naar Sao Miguel. Het grootste eiland van de Azoren. De vlucht gaat 2 uur duren, vanwege een tussenstop op Faial. De start is ronduit dramatisch: door de harde wind, klettert het vliegtuig alle kanten op: bedenkelijke gezichten in het vliegtuig, waarbij een ieder zich toch schrap zet. Maar enfin, het gaat uiteindelijk goed. Wat resteert is een prima vlucht naar Punta Delgada de hoofdstad van de Azoren. En dat is goed te merken: bij het aanvliegen zien we het eiland liggen, maar ook de grote stad. Nu is een stad al snel erg groot, als je de verschillende steden en dorpjes van de Azoren als referentie neemt.
Het hotel ligt aan zee aan de boulevard. Een oud en statig hotel. Zodra we gesetteld zijn, maken we een stadswandeling. Het is drukker dan we gewend zijn (geraakt). Het is overigens een prachtige stad. Deels met vergane glorie, maar de statigheid van de gebouwen en de prachtige parken, maken het tot een plek waar het goed wonen en vooral wandelen is.

Reactie schrijven

Commentaren: 0