· 

Voorbereidingen

Het wordt allemaal steeds concreter. Het lopen van het Pieterpad. Iets wat ik altijd al een keer had willen doen, maar ook iets wat er nooit van kwam. Maar nu gaat het gebeuren.  Op 1 juli ben ik gestopt bij Rabobank. En nu heb ik sabbatsverlof en geniet van de rust en neem ik de tijd om in deze periode "Between two Jobs" wat afstand van een prachtige periode te nemen, maar ook na te denken over het hoe nu verder. 

De vrije tijd gebruik ik ook om te wandelen.

Dat deed ik op de Veluwe de afgelopen weken in de prachtige omgeving van Landgoed Tongeren en de afgelopen week heb ik al twee grote tochten in de omgeving rond het Vogelnest gemaakt.

 

Het is leuk om te doen, ongetwijfeld prima voor de vitaliteit, maar ook "puur genieten" van de omgeving. 

Het past bij een voorbereiding die hoort bij het Pieterpad. De afstanden van dat pad per dag zijn eigenlijk zonder training te doen (zeggen ze), maar.... de afgelopen periode heeft al wel geleerd dat een beetje voorbereiding en wat meer meters in de benen niet verkeerd zijn. Om eerlijk te zijn staan de blaren op mijn voeten. Dus in die zin is het helemaal niet verkeerd om wat te oefenen, het goede schoeisel uit te proberen en wat meer gevoel te krijgen bij het wandelen.

 

En dan is wandelen in onze prachtige omgeving zo leuk en zo mooi om te doen. Tijdens de wandelingen ontmoet je mensen, ziet zaken waar je doorgaans aan voorbij fietst of raast en heb je in ieder geval de tijd om na te denken. Ook over de tocht en de wijze waarop ik dat Pieterpad wil gaan lopen. Het lijkt mij in ieder geval leuk om stukken alleen te lopen, maar zeker net zo leuk om dat met anderen te doen. Het lijkt een soort pelgrimage te worden, terwijl het Pieterpad niet echt een pelgrimstocht is. Voor mij krijgt het toch iets van die lading mee. Dat komt ongetwijfeld omdat het een belangrijk punt in mijn leven markeert.

 

Tijdens mijn wandelingen heb ik ook bedacht dat ik wil lopen voor een goed doel. En dat is Villa Vrede in Utrecht geworden. Een stichting waar ik in de afgelopen periode wat bij betrokken ben geraakt. Ze doen prachtig werk in Utrecht en bieden onderdak en een veilige plek aan mensen die om welke reden dan ook naar Nederland zijn gekomen, maar geen formele status hebben gekregen en zogezegd "ongedocumenteerd" zijn. 

 

Inmiddels heb ik een extra pagina aangemaakt op de site van het Vogelnest. Daar zal ik alles wat te maken heeft met de wandeling en de sponsor-actie in ieder geval bijhouden, zodat je wat op de hoogte kunt blijven van de voorbereidingen en de tocht zelf.

 

En dat voorbereidingen eigenlijk best leuk zijn (ondanks die blaren), blijkt wel uit de foto's die ik heb gemaakt tijdens de tochten op de Veluwe of hier in de Vijfheerenlanden, rond het Vogelnest.

Reactie schrijven

Commentaren: 0