· 

Pas op de plaats: over een blessure, Villa Vrede en een klompenpad

Het was niet de bedoeling, maar ik heb een pauze in moeten lassen. Wat oponthoud met de wandeling dus. De etappes in het Drentse land heb ik zoals eerder beschreven met veel spierpijn gelopen. Tegen de kramp aan. Terug in Lexmond werd de kramp een vervelende pijn aan het scheenbeen. Shin Spints wordt het genoemd en dat schijnt een echte hardloperskwaal te zijn, waar wandelaars ook wel eens last van hebben. Veroorzaakt door overbelasting. Balen, want rust is de remedie en veronachtzamen, maakt dat het een chronisch probleem wordt. En dat is helemaal lastig op te lossen. Dus even pas op de plaats en dat voelt niet ok. Je bent net in een flow en dan moet je toch stoppen. Half november loop ik weer verder. Er staan dan 5 dagen op de rol.


Zoals je weet loop ik ook voor een goed doel. Dat is Villa Vrede in Utrecht. In de afgelopen periode ben ik officieel toegetreden tot het bestuur van deze stichting. Er werkt een mooie groep vrijwilligers en de stichting heeft ook een aantal professionals in dienst. Op de site van Villa Vrede vind je veel over het werk dat gedaan wordt en de plek die Villa Vrede in Utrecht inneemt. Het is zo belangrijk dat er een huis is waar vluchtelingen en/of ongedocumenteerden (en dat zijn er rond Utrecht: 4000) welkom zijn, op adem kunnen komen, hun verhaal kunnen vertellen en weer een naam krijgen. Die verhalen zijn indrukwekkend en het is mooi om te zien dat zoveel mensen Villa Vrede maken tot dat wat het nu is. 


Voor het werk van Villa Vrede is veel geld nodig. Niet alleen voor de huisvesting, maar ook voor de programma’s die daar worden aangeboden en samen met de bezoekers worden vormgegeven. Het is natuurlijk prachtig als je mee helpt om het werk mogelijk te blijven maken. Je kunt het doen door een deel van de wandeling in financiele zin te ondersteunen. Met elk sponsorbedrag is Villa Vrede geholpen. Je kunt je eventuele sponsorbedrag overmaken op rekeningnummer NL74MOYO0802019234 ten name van De Wandeling. Onder vermelding van ‘wandelen voor villa vrede’. 


Met het bestuur van Villa Vrede hebben we afgelopen weekend een stukje van een van de klompenpaden gelopen. In dit geval in de buurt van Ermelo. De Pelser route, vanaf Hoeve Kindergoed. Het was voor mij een eerste pijnloze wandeling sinds de Pieterpad blessure. Die klompenpaden liggen door de hele provincie Utrecht en Gelderland. Prachtige uitgestippelde routes van 14 tot 20 kilometer. Mooi om te lopen en goed ter voorbereiding op het vervolg van het Pieterpad. In november loop ik weer verder. Van Sleen naar Coevorden en dan vervolgens naar Hardenberg en Ommen. Ik heb er weer zin in!

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Marion (woensdag, 24 oktober 2018 08:29)

    Pech die blessure, maar het komt vast goed. Succes Erwin