· 

Het Pieterpad: wandelen voor een goed doel

Zoals je misschien weet loop ik in deze periode het Pieterpad. Van Pieterburen in Groningen naar de Pietersberg in Zuid Limburg. Iets van 495 kilometer. Ik loop het pad niet ineen keer, ben inmiddels bijna op de helft en hoop in april in Limburg te zijn. Je vindt er alles over op mijn blog-pagina www.hetvogelnest.info/de-wandeling. Daar kan je ook lezen dat ik voor een goed doel (Villa Vrede in Utrecht) wandel. Ik hoop wat sponsorgeld voor dat doel bij een te wandelen. Ik hoop van harte dat je het doel wilt helpen ondersteunen.

 

 

In de stad Utrecht leven naar schatting vierduizend ongedocumenteerden. Mensen die door verschillende omstandigheden hun land moesten ontvluchten en (tijdelijk) geen zicht hebben op een plek waar ze een veilig thuis kunnen creëren. Alleenstaande vrouwen en mannen, maar ook gezinnen met jonge kinderen. Ze zijn ongedocumenteerd en komen daardoor niet in aanmerking voor de basisvoorzieningen die in ons land de normaalste zaak van de wereld zijn. Dat betekent dat ze geen vast woonadres hebben, soms op straat moeten leven en afhankelijk zijn van noodopvang. Een zeer kwetsbare groep mensen in de stad Utrecht!

 

Thuiskomen bij Villa Vrede

Villa Vrede, een initiatief van Utrechtse kerken, burgers en ongedocumenteerden zelf, biedt een plek waar deze kwetsbare groep overdag mag ontspannen, anderen kan ontmoeten en de mogelijkheid heeft om zich te ontwikkelen.Villa Vrede biedt hen een welkom thuis, waarbij bezoekers even op adem kan komen en gezamenlijk met anderen een (warme) maaltijd kan gebruiken. Dagelijks biedt Villa Vrede aan 30 tot 50 bezoekers onderdak. De groep bezoekers die Villa Vrede met enige regelmaat bezoekt is ongeveer 300 mensen groot.

 

Een nieuw (t)huis

Villa Vrede is gehuisvest in het Marcuscentrum, in de Utrechtse wijk Hoograven. Het was lange tijd onduidelijk of Villa Vrede daar kon blijven, maar inmiddels is daar zekerheid over. Villa Vrede kan op de locatie blijven, maar moet wel intern verhuizen en fors verbouwen. Dat brengt extra kosten met zich mee.

 

Het is een van de redenen waarom ik voor Villa Vrede wandel en hoop wat extra financiële middelen bijeen te krijgen. Zoals gezegd vind je op www.hetvogelnest.info/de-wandeling alle informatie over dit doel, maar ook over de wijze waarop je mee kunt doen. Op de site vind je ook blogs van alle etappes, dus als je het leuk vindt om dat te lezen…. voel je welkom!

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0