· 

Schapen scheren.... en de rest

In het eerste jaar als Heerdenaar hebben we er niet zoveel van meegekregen. Activiteiten in het dorp. Het was Corona. Corona en nog eens Corona wat de klok sloeg. En hoewel er wel vakantiegangers in en rond Heerde waren (misschien wel meer dan ooit overigens), werden veel geplande festiviteiten afgelast. In september 2021 was er nog wel Heisa in Heerde en gedurende de zomer van dat jaar trad er op het dorpsplein nog wel eens een zanger of een bandje op, maar… het was al met al een armetierige bedoeling.

Na het opheffen van de maatregelen rond de lock-down komt het dorpsleven weer nadrukkelijker op gang. Enerzijds gericht op- en dankzij de toeristen, anderzijds ook gewoon dorps-georienteerd (wat het verschil tussen deze categorien ook moge zijn).

 

Al met al is er veel te doen. In het dorpshuis de Heerd wordt een veel vol theaterprogramma gedraaid. het Dorpshuis: een kloppend hart in de Heerder samenleving, zo wordt het Dorpshuis genoemd. 

In de dorpskern van Heerde spelen zich gedurende het gehele jaar activiteiten af. Om eerlijk te zijn past de agenda van de activiteiten niet helemaal op onze prive-agenda. We misten een blues festival rond de muziektent, op Koningsdag kon je niet om aubade, kermis en vrijmarkt heen (onvergelijkbaar met hetgeen zich in Utrecht afspeelt, maar toch..) en eind mei is er dan een heus schaapscheerders festival. Het heeft wat weg van een jaarmarkt en een braderie en meer is het dan ook niet, maar op dat soort momenten zie je toch dat het dorp leeft. Veel toeristen (dat ook of wel), maar.. veel mensen op een kluitje.

 

Wij ontlopen het een beetje, maar soms lukt dat niet. Op Visit Heerde vind je veel informatie over het programma. Als je echt wil weten wat er op cultureel gebied allemaal te doen is in Heerde, dan moet je medio juni het Heerdelijk festival bezoeken. Het is een feestelijk en cultureel festival in de gemeente Heerde, waarbij tal van culturele organisaties en verenigingen zich presenteren in een mix van muziek, theater, dans en workshops.

Reactie schrijven

Commentaren: 0