· 

Heerde heeft het....

Langzamerhand wordt deze site een soort verkooppunt voor de gemeente Heerde. En terecht (en dat is wat subjectief). Natuurlijk kan deze plek op de Zonnestein-pagina’s niet op tegen de site van Visit Heerde (voor al de activiteiten die in Heerde worden georganiseerd moet je echt daar zijn). Op Zonnestein-site vind je wat ervaringen met Heerdense activiteiten waar we zelf deel aan nemen. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat als we aan alles zouden deelnemen, op de deze plek snel extra pagina’s zouden moeten toevoegen. Er gebeurt namelijk veel in en rond ons dorp. Het is ongetwijfeld ingegeven door het toerisme, maar….. dat maakt het er niet minder en zeker niet minder leuk om. 

 

Onlangs maakten we hier op het dorpsplein het zogenaamde “Blues, Beer en Barbeque” festijn mee. Op het plein centraal in het dorp was het vanaf 16:00 uur feest. Optredens van prachtige bandjes, een heerlijke sfeer en goed eten. We waren met z’n viertjes en hadden een tafel bij cafe de Rooster. Als je eens goede Tapas wil eten, moet je daar gewoon de hapjes bestellen. Met een lekker biertje van de tap of een goed glas wijn, kan de avond dan eigenlijk al niet meer stuk. De muziek is dan als vanzelf goed. Andersom werkt dat misschien ook wel zo. De muziek was zo goed dat die Tapas gewoon als vanzelf lekker smaakten.

Een tweetal weken later is het feest rond kasteel Vosbergen. Een open lucht film. Deze keer met een zeer bijzondere “filmhuis film”: “La Grande Bellezza”. Echt een fantastische film in een zeer bijzondere omgeving. Alleen voor de ambiance is het al heerlijk om naar de film te gaan op deze prachtige buitenlocatie. Een bezoekje meer dan waard.

 

Een week later was het Rondje Pontje. Ook al vanuit Heerde. Een fietstocht langs de kleine dorpen van de IJssel. Aan deze kant en aan de overkant en op vele terrassen muziek en optredens. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat wij daar niet aan deelnamen. Wij hadden vrienden te gast en maakten een fietstocht naar Tongeren. Ook mooi. Je zou hier wonen…. Heerde heeft het gewoon!

Reactie schrijven

Commentaren: 0