Het is even wennen

Ziek!!!

Een eerste blog. Februari 2007. Ziek. Het begon gisteren al op mijn werk. Barstende koppijn en druk op de ogen. Geprikkeld naar te lang durende discussies luisteren, je ergeren aan de eigen vaagheid en de watten in je hoofd. Een griephoofd! De hele bank is al ziek geweest,. Het zal toch niet waar zijn. Dit komt echt niet uit. Iets vroeger naar huis en vanmorgen was het inderdaad bal. Ziek. Tenminste: nog steeds niet beter. En voor een echte calvinist heb je dan eerst af te rekenen met het schuldgevoel. Het voelt ook niet goed om in bed te blijven. "Je bent toch niet van suiker?" Ik hoor het mijn vader zeggen. Het feit dat ik na het besluit om thuis te blijven 5 uur later wakker werd, stelt het geweten wat gerust. Het lijf is moe en roept om slaap. De paracetamol werkt zelfs niet voldoende. Het zal dus wel nodig zijn. Eigenlijk is het wel gek om een eerst blog te schrijven over het leven in en rond het Vogelnest en dan iets te schrijven over iets wat zeer bijzonder voor mij is. Ziek zijn. Ik ben het eigenlijk nooit. Ik ben altijd "up and running".

Ziek zijn in het Vogelnest. Het kan gebeuren en het hoort ook bij het leven. Mijn oudste zoon is op dit moment ook ziek thuis. En dochterlief is een dag vrij of hoeft in ieder geval niet naar school. Het levert mij een lunch op bed op: twee boterhammen met kaas, maar ook een bakje met gesneden schijfjes banaan. Erg lief. Had zelf de puf niet om er uit te gaan.

Ziek zijn. Het is niks. Het biedt wel een mogelijkheid om eens achter de pc te kruipen en vanaf mijn bed deze blog te schrijven. Het is een eerste poging om aan de site te beginnen, waar ik al zo lang mee aan de slag wilde. Het blijft bij een eerste poging. Ziek is ziek en.... daar past eigenlijk geen pc werk bij. Een korte blog dus. Geschreven met wat schuldgevoel. En toch... de pijn in het hoofd en de schreeuw om een antigrippine zorgen er voor dat ik met een gerust hart nog wat kan gaan slapen...

 

Ziek in het Vogelnest: het is even wennen.


Reactie schrijven

Commentaren: 0