Winterse wandeling

Naar de kerk of wandelen? Dat was de vraag vanmorgen. Het antwoord was eigenlijk niet zo moeilijk. Hoe vaak ligt er nu eigenlijk sneeuw? Het was nog vroeg: de wereld nog helemaal wit. Het had best aardig gesneeuwd vannacht.

 

Samen met Lobke, Sara en vrouwlief op pad. De dijk op richting Vianen en vervolgens via het natuurpad richting het Merwedekanaal. Nog geen voetafdrukken in de sneeuw (wat wil je op zondagmorgen zo vroeg buiten?), dus de eerste sporen zijn van ons. "Voetstapjes in de sneeuw...." Hoe vaak las mijn vader dat prachtige verhaal van WG van der Hulst vroeger niet voor?

 

Het is werkelijk schitterend buiten. Ons Vogelnest heeft een wit dak gekregen. Het waait fors op de dijk. De gevoelstemperatuur ligt ruim onder nul en toch is het is al 1 of 2 graden in de plus. Er ligt nog sneeuw op de takken van de bomen en dat maakt het beeld sprookjesachtig. Het fototoestel maakt overuren: de smartphone ook.  

 

Op de uiterwaarden hebben honderden ganzen een plek gezocht. Een met de natuur: ganzen die een vlucht nemen als we dichterbij komen, de schapen die bij elkaar beschutting zoeken in de wei en de zon die langzaam door de wolken breekt. Langs het kanaal de polder van Lexmond in. Gek dat niemand anders op het idee is gekomen om te gaan wandelen en te genieten van de frisse buitenlucht. Vervolgens terug richting Lexmond. Bij het naderen van het dorp komen we de eerste mensen tegen. Eigenlijk zijn die al wat te laat. Het mooie is er al weer bijna vanaf. Het dooit ook best hard. Morgenstond heeft goud in de mond! Wat wonen we toch in een prachtige omgeving....

Reactie schrijven

Commentaren: 0