Dauw

Hemelvaartsdag. Dit jaar weer eens in Nederland gevierd. Traditiegetrouw is het dan dauwtrappen bij ons in het dorp. Georganiseerd door Lux Mundi wandelen in de directe omgeving van Lexmond. Dit jaar zelfs achter onze dijk op de uiterwaarden. Ieder jaar levert het weer hetzelfde dilemma op. Blijf ik liggen of ga ik er uit. Meestal ga ik eruit. De eerste minuten op weg naar het vertrekpunt heb je even spijt, maar zodra je onderweg bent, vraag je jezelf af waarom je niet vaker voor dag en dauw de natuur in trekt. Vandaag was er sowieso geen keuze en geen dilemma. Vaderlief zou meelopen en meldde zich rond 10 voor 6 bij het Vogelnest. Om 6 uur is het vetrek bij Lux Mundi, dus dat was nog even aanpoten. Om 5 uur wasde wekker gegaan. Het ontbijtpakket voor na de wandeling moest nog gemaakt worden. Pffff..... op je vrije dag. Maar zoals gezegd: het effect na 5 minuten wandelen is altijd hetzelfde: "waarom doe ik dit niet vaker?"

En dan schieten woorden tekort en kunnen we het maar beter van de foto's hebben; wat is het schitterend in onze omgeving en wat was het vandaag mooi. Het was mistig toen de wandeling begon. Er was echt dauw, om niet te zeggen dat het gras zeiknat was en het vage zonnetje had zichtbaar moeite om de aarde op te warmen en door het dikke mistdek heen te breken. Halverwege de wandeling gebeurde dat echter. Ineens was de mist verdampt. Zo mooi om te zien! Indrukwekkend eigenlijk. Wat is de natuur dan groots.

 

Met de groep wandelaars hebben we ook even letterlijk stil gestaan en genoten van de stilte: hoeveel vogels hoor je dan eigenlijk? De koekkoek ontbrak deze keer, maar verder was het vogelconcert in die stilte oorverdovend. Dat dauwtrappen is dan toch eigenlijk fantastisch. Zeker samen met anderen. Leuk om met je vader over de zaken van het leven te spreken over dat wat er in de kerk gebeurt, maar ook de gesprekken met de andere wandelaars zijn mooi. Soms over koetjes en kalfjes (letterlijk of figuurlijk) en soms over belangrijke levensvragen. Wandelen is eigenlijk een fraai fenomeen. Zeker om het samen te doen. En dat dauwtrappen.... het is fantastisch! Volgend jaar weer.... of misschien wel eerder......

Reactie schrijven

Commentaren: 0