Zonder water


Onze vijver staat droog. De afgelopen jaren is de vijver bij het Vogelnest steeds verder dicht geslibd. Door de grote wilg kreeg de vijver amper licht en waterplanten kregen niet echt een kans. Het vlonder is kasverrot en eigenlijk risico vol om te betreden. Tijd voor een plan. De eerste stap was het verwijderen van de immense treurwilg. Vervolgens een nieuwe vijver ontworpen. Iets kleiner dan nu, maar .... al met al een forse investering. Zeker omdat we het houten terras moeten vervangen. We pakken het nu wel goed aan. Er komt folie in, het vlonder komt aan de andere kant. 
Het is een forse investering, maar ook een forse klus. Eerst moet de vijver worden uitgegraven. Daar komen twee graafmachines voor en vervolgens is het twee weken werk. Voor een deel uitbesteed. Vandaag mocht ik zelf aan de slag om de oude stenen te verwijderen. Dat viel wat tegen, maar enfin.... het is gelukt. Zelfs het engeltje heeft tijdelijk een nieuwe plek gekregen.

Reactie schrijven

Commentaren: 0