Een nieuwe vijver

Het moest er echt van komen dit jaar. Een nieuwe vijver rond het Vogelnest. Makkelijker gezegd dan gedaan, zou later bleken, maar........ het is gelukt. Ons paradijsje werd omgeploegd, de vijver werd uitgegraven en er werd een nieuw vlonder gemaakt. Weken zijn we er mee bezig geweest. En dan is "we" een groot woord. Sommige zaken moet je uitbesteden en daar valt de aanleg van een vijver zeker onder.

Via zwagerlief terecht gekomen bij De Karper in Utrecht. Gespecialiseerd. Dat merkten we direct. Het resultaat is er naar, hoewel we dat pas volgend jaar kunnen gaan ontdekken. De visjes die we er in hebben uitgezet hebben het voor de helft van de groep overleefd. De reigers wisten de vijver ook al snel te ontdekken en zelfs een ijsvogel maakte haar (of zijn) opwachting. Een prachtig beestje dat zich tegoed heeft gedaan aan de kleine visjes in de vijver.. En verder? Beelden zeggen genoeg! 

En daarna aan de slag met de tuin. De aanplant en het gras. Onze tuinman is er tot in november mee bezig geweest.We kijken uit naar het nieuwe jaar, als alles weer gaat bloeien.

Reactie schrijven

Commentaren: 0