· 

Wenen

Het begint een traditie te worden. Aan het einde van het jaar er met z'n tweetjes tussenuit. In 2016 naar Praag, eind 2017 werd het dus Wenen. De steden lijken wat op elkaar, maar eigenlijk ook helemaal niet. Wat ze met elkaar gemeen hebben is het beeld dat de oude stad oproept: geen vergane glorie, maar wel een verwijzing naar een rijke historie. Wenen: de hoofdstad van Oostenrijk. Nog geen twee uur vliegen. Wat een heerlijke stad om te verblijven. Prachtige gebouwen, brede straten, het opera gebouw, de grote paleizen, de metro en de eenvoudige, maar gezellige restaurants. 

Er is veel over te zeggen, beelden zeggen echter genoeg. Hoogtepunten? Die waren er ook genoeg: op oudjaarsdag naar de Volksoper en de operette "der Fledermaus", de prachtige musea, de tocht met een koets door de oude binnenstad (een beetje over the top misschien, maar toch leuk om doen) natuurlijk oudjaarsnacht en het aftellen op het grote plein naar het nieuwe jaar. Wat een drukte, wat een kracht zit er dan in de eenvoud en het feest dat op in het nieuwe jaar losbarst. Walzend het nieuwe jaar in. Hoe leuk kan het zijn.....

 

En volgend jaar? De kou van Lapland of gewoon weer eens thuis rond het Vogelnest?  

Reactie schrijven

Commentaren: 0