· 

Winter, Storm en Wandelen

We wonen in een prachtige omgeving. Het is al vaker gezegd. Elk jaargetijde heeft z'n eigen charme. Hoe raar het ook klinkt: eigenlijk maken we er te weinig van mee, genieten we er te weinig van, lopen we er aan voorbij en zien we het niet.

Dit jaar weer zo'n winter zonder al te veel sneeuw. Typisch Nederlands: temperaturen rond het vriespunt, veel bewolking en een grauwe omgeving. En toch heeft het iets moois. Dit jaar kende de winter een aantal stormdagen. 

Het heeft heel hard gewaaid en dat ging niet zomaar aan het Vogelnest voorbij. Forse schade: het glazen windscherm bij het terras in gruzelementen, het dak van een van de schuren ontdaan van de bedekking. Een storm heeft veel kracht. We zijn blij dat we de grote wilg vorig jaar hebben weggehaald. Ik vraag mij af of deze boom de januari storm zou hebben overleefd. 

 

 

Toch nog (aan het einde van de winter wat ijsdagen. Helaas niet op de kanalen en de Zouwe, maar de ijsbaan in Lexmond leverde toch een schaatsbaan op. In de kou was het overigens heerlijk wandelen langs de Zederik. Wat wonen we dan toch ook in een prachtige omgeving. Het rivieren landschap is bijzonder mooi. Of je nu langs de Lek bij Culemborg loopt of uitkijkt over de uiterwaarden bij Het Vogelnest. Het blijft genieten. 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0