Lyrisch

Lyrisch zijn we over de lente, de eerste mooie dag van het het jaar en natuurlijk het bloemrijke leven in de tuin rond ons Vogelnest. Van sneeuwklokjes naar narcissen. De tuin krijgt langzaam weer meer kleur. Eigenlijk zijn we de hele winter door gegaan met de werkjes in de tuin. Het houdt feitelijk ook nooit op.

 

‘Zolang tuinieren geen obsessie wordt, is het prima’, krijg ik nogal eens te horen. Tot op heden is het echter geen "moetje" om op zaterdag de tuin in te duiken. Het blijft een welkome afwisseling in combinatie met het vele kantoor- en vergaderwerk. In de winter is het werk wat zwaarder. Veel snoeiwerk en dat levert in ieder geval weer kale wilgenbomen. 

Het blijft keer op keer genieten om rond ons huis en vooral buiten de dingen te doen die er te doen zijn. De vogels die gedurende het werk voor de achtergrond geluiden zorgen, het geluid van de fontein, de ganzen die vol lawaai over vliegen. Er is altijd leven om je heen. IJsvogeltjes vinden hun weg, het geluid van de vogels overstemt gelukkig het spetteren van de fontein, de langs fietsende  wielrenners, de wandelaars, het kabbelen van de kleine stroomversnelling in de vijver.... 

 

Het is mooi om te zien dat de vijver in het voorjaar ook langzaam tot leven komt. De waterplanten beginnen te groeien, de eerste schrijvertjes zijn weer op het wateroppervlak te vinden en de moerasplanten beginnen uit te lopen. We dachten eerst dat de reiger goed huis had gehouden in het watertje naast ons huis. Nu de temperatuur op de eerste zaterdag van april boven de 20 graden uitkomt, blijkt dat de vissen zich aardig verstopt hebben in de afgelopen winter[eriode, maar zich nu ook weer laten zien. Ook voor de paddentrek is onze vijver blijkbaar eindbestemming geweest voor een aantal padden en kikkers.  Ze maken in de avond ook hun bijzondere geluid. Padden en kikkerdril hebben we nog niet kunnen ontdekken. We hebben de vijver daar zelf maar een handje bij geholpen. Uit de vijver van mijn broer een tweetal klodders kikkerdril opgevist.

En verder..... het is onkruid wieden, rozen snoeien en als je heel stil bent: hoor je het allemaal groeien. 

 

Het is tijd om te genieten van de lente, en al wat de tuin rond het Vogelnest allemaal biedt. En mijn touwe tuinman, vaderlief is elke zaterdag van de partij om te helpen bij het harken,mesten en het verwijderen van het groen tussen de stenen. Na gedane arbeid aan de vijver, samen aan het bier of een goed glas wijn. Over rijkdom en genieten gesproken.....

Reactie schrijven

Commentaren: 0