· 

Wat wonen we toch op een prachtige plek (lockdown)

Op deze site vind je veel informatie over ons mooie huis, de tuin en het leven van de bewoners.

 

De blogjes die we schrijven gaan echter vaak over wandelingen in deze regio, onze vakanties en dingen die we als gezin mee maken. Misschien heeft het ook wel iets met bescheidenheid te maken, dat we steeds minder vaak lyrische berichten over ons huis schrijven. Je raakt er aan gewend misschien. Het Vogelnest ligt natuurlijk op een prachtige plek. Je bent zo in Utrecht, in de Randstad: met auto of openbaar vervoer. En toch….. altijd buiten.

 

Het is een rare tijd. De wereld is in de greep van Corona. En ieder moet zoveel mogelijk thuis blijven en werken. Een lockdown noemen we het. Het is geen straf voor ons. Het is bijzonder. We doen als gezin weer ouderwetse bordspelletjes. Sinds de middelbare school geen Monopoly gespeeld (ik kan niet zo goed tegen mijn verlies), maar nu kwam het bord toch weer op tafel. En misschien kwam het wel omdat ik uit kansloze positie toch won, maar het zijn van de quality momenten die het leven mooi maken.

 

En thuis werken is echt geen straf. Het is onwerkelijk mooi weer en met enige schroom doe ik mijn zoom-sessies vanuit onze loungeset bij de vijver of vanuit de serre (binnen of buiten). Het lijkt net vakantie, terwijl er toch fors veel werk verzet wordt. 

 

Het mooie van lange telefoongesprekken voeren en thuis werken is, dat je tijdens de gesprekken door de tuin wandelt, wat onkruid trekt, maar bovenal geniet van het rustgevende geluid van het watervalletje in de vijver en het vogelconcert op de achtergrond. En tegen de avond.... met de handen in de zakken even de dijk op lopen. Genieten van de ondergaande zon....

 

Als we ooit ons huis zouden verkopen, moet het niet lastig zijn om hier mensen enthousiast voor te krijgen. Wat een heerlijkheid. Buiten leven en werken in de Randstad.

 

We wonen op een prachtige plek en zijn geluksvogels.

Reactie schrijven

Commentaren: 0