· 

Hij was er weer

Het was even schrikken een week of twee geleden. We zaten op ons terras aan de koffie toen we scherp gefluit hoorde en vervolgens een knal. Het gebeurt wel vaker dat er een vogel tegen het glazen windscherm aan vliegt en dat was nu dus ook het geval. Bij de plaats des onheils lag inderdaad een vogel voor dood op de grond. Een ijsvogel. Wat is zo’n vogel toch mooi en wat balen dat zo’n beestje zich te pletter vliegt juist in onze tuin. We hadden hem al vaker gezien bij onze vijver waar hij een plekje op het vlonder zoekt en de kleine visjes in het water probeert te spotten. Prachtig. Zijn kleuren, het felle blauw en die scherpe snavel. Het ongeval bij ons windscherm leverde in ieder geval een mogelijkheid om eens wat beter te kijken naar het prachtige beestje. Het leefde nog.... knipperde met z’n ogen en stond even later zelfs op z’n pootjes. Nog wat beduusd van de klap, maar.... in beweging. Ik maakte een paar foto’s en ineens vloog hij weer weg. Verdwenen met de noorderzon, zou je denken. Maar vandaag was hij er weer. Rond de vijver hoorden we het scherpe gefluit en het felle blauw maakte het beeld weer compleet. Wat wonen we toch heerlijk. 

Wie er overigens ook weer was: mijn vader. We zouden vandaag voorzichtig gaan beginnen met het winterklaar maken van de tuin en daar hoort aan het begin van de herfst altijd traditie getrouw het snoeien van de lei-lindes bij. Een mooie, dankbare en bovenal een gezellige klus. Het was prachtig weer vandaag. Een fel blauwe lucht, het zonnetje, niet te warm en zeker niet zo koud. We kunnen na het snoeien weer zien dat ons huis het Vogelnest heet. 

 

Onze tuin is nu wel een beetje over de top heen. Hoewel.... in de vijver bloeien de waterlelies, de rozen zijn toe aan hun derde bloementooi dit seizoen en de eerste herfstkleuren dienen zich ook weer aan. En de eerste walnoten hebben we ook geraapt. Het zijn er veel dit jaar. Aan de dijk staan wat walnotenbomen, maar ook de aan de vijver. De meeste walnoten vallen daar in het water en drijven wat rond tussen de lelies. Aan het einde van de dag een biertje aan de vijver.... we hebben het goed: living in paradise...... 

Reactie schrijven

Commentaren: 0