· 

Zonnedael of Zonnestein

Ons huis is verkocht. We zijn er hartstikke blij mee.... en toch is het ook even slikken. Niet omdat we naar die droomplek in Heerde gaan, maar gewoon omdat het vertrek uit Lexmond daarmee aanstaande is. Het gaat echt gebeuren. We laten ons mooie plekje achter en verlaten in de loop van 2021 Lexmond. De verhuisdatum staat ook al vast: het weekend van 18 juni. Als ik dit schrijf is dat moment nog maar iets van 5 maanden weg. Een gek idee.

 

De afgelopen weken waren op z’n zachtst gezegd: idioot. Sinds 12 december stond het huis op Funda. En in de 2 weken die volgden zijn er iets van 30 bezichtigingen geweest. Iedere keer opruimen, iedere keer het huis uit, iedere keer weer een plekje zoeken waar we even konden zitten of werken. Iedere keer wachten op de terugkoppeling van de makelaar: “wat vinden ze van het huis?, zijn ze enthousiast, denk je dat ze serieus zijn?”

 

Uiteindelijk bleven er van die bezichtigingen een handvol serieuze kopers over en kregen we verschillende biedingen. Vlak voor oud en nieuw, ging het ineens snel. Op 31 december was ons huis verkocht. Een heerlijk gevoel, maar... zoals gezegd: ook een beetje vreemd. Het gaat zo akelig snel.

 

Half juni vertrekken we naar Heerde. Ons huis heeft daar ook een naam: Zonnestein. Van het Vogelnest naar Zonnestein. Er zijn mensen in onze directe omgeving die vragen of dat de naam van een inrichting is. Niet zo gek misschien, want het lijkt qua naam een beetje op Zonnedael, waar ooit de VPRO serie Loenatik zich afspeelde. Een aantal mensen verklaart ons voor gek, omdat we Lexmond achter ons laten, en dan past die associatie van Zonnedael misschien ook wel bij ons vertrek. Wij gaan dus naar Zonnestein. Van Vogelnest naar Zonnestein. Van Lexmond naar Heerde. Een dorp tussen bos, heide en het prachtige rivierengebied van de IJssel. Een dorp ook met 13 kerken. Eigenlijk moet dat wel goed komen dus.... en toch:

 

Het is spannend, je krijgt er kriebels van in de buik, het emotioneert een beetje, maar het lonkt ook. Nog maar 5 maanden.

Reactie schrijven

Commentaren: 1
 • #1

  Alie & Tom (donderdag, 14 januari 2021 15:15)

  14 jan 2021: Fantastisch nieuws van/voor jullie.
  Best snel verkocht. Dat was ook wel een beetje te verwachten in deze gekke tijd.
  Enorm gefeliciteerd.
  Naar jullie nieuwe toekomst toe. Heel veel sterkte met de voorbereiding.
  Als er momenten zijn, dat jullie hulp nodig hebben, zijn we altijd bereikbaar. Laat het weten.
  We zijn heel benieuwd. Al zien we al een heel klein beetje door de foto.
  Lieve groet, A&T.

  P.S. Doen ze daar ook aan COVID? -:)