Winterse taferelen

Terwijl het buiten regent en steeds harder begint te waaien (morgen storm), kruip ik nog maar een keer achter de pc om wat beelden te delen van rond ons Vogelnest uit de afgelopen weken. Terwijl het inmiddels lente is (volgens de weerdeskundigen), denk ik met plezier aan begin februari terug.

 

Ondanks alle klimaatverandering: toch nog een beetje winter. Een dik pak sneeuw en zelfs ijs op de sloten en de Zouwe. Mijn vader roept dan: dat je dit voor je vertrek nog mee kunt maken. En zo voelt het ook een beetje. Toen we net in het Vogelnest woonden, heb ik samen met Sara en Lobke diverse tochten op de Zouwe gemaakt en zelfs een molentocht geschaatst op de Giessen. Het hoort bij de streek, het levert Anton Pieck achtige plaatjes op en het is heerlijk om de ijzers onder te binden en de natuur in te schaatsen.

Dit zullen we gaan missen in Heerde, hoewel ook daar schaatsplezier te realiseren is. Toevallig moest ik na het sneeuw-weekend even naar Heerde en ons nieuwe huis. De schaatser togen daar naar Vaassen voor het zwieren op de vijver rond de Cannenburgh, maar ook op het Heerdermeer was aan de randen te schaatsen. Ik heb mij slechts op de Renderklippen gewaagd. Niet op schaatsen, maar.... op mijn all seasons banden. Het levert ook een prachtig plaatje op. Winterse taferelen: waar dan ook... het blijft genieten.

Reactie schrijven

Commentaren: 0