· 

De Stentor.... (en een brievenbus)

We hebben een nieuwe brievenbus. Precies dezelfde als de oude. Een bordeaux rode. Er prijkt een grote 1 op en dat is het huisnummer van ons nieuwe adres. Het lijkt wat onbenullig en het is misschien niet het eerste waar je aan denkt, als je gaat verhuizen (zo’n huis heeft toch al een brievenbus), maar.... tegelijkertijd markeert het toch een beetje het begin van een volgende fase.

 

De sleuteloverdracht komt steeds dichterbij. Op 1 juni gaat het gebeuren. Het blijft nog iets onwerkelijks houden. Toch kunnen we er langzamerhand niet meer om heen. Het gaat er echt van komen. In ons gastenverblijf bij Het Vogelnest stapelen de verhuisdozen zich op en met de in de brievenbus van het Vogelnest vallende offertes van de keukenboer en de tegelzetter en de verzoeken om de eerste aanbetalingen te doen, wordt het ook in financiële zin zeer realistisch. Ook de naam van de site van ons huis is aangepast. Tot voor kort vond je dit soort blogjes op “www.vogelnest.info” (nu nog steeds overigens), maar…. “www.zonnestein.eu” bestaat inmiddels ook en zal uiteindelijk de Vogelnest site vervangen.

 

Op 1 juni krijgen we dus de sleutel van Zonnestein. Daarna mogen we direct aan het werk. En hoewel het huis er prachtig uit ziet en er door de huidige eigenaars met zoveel liefde werk is gemaakt van huis en inrichting, zullen we toch een aantal zaken aanpassen. De vloerbedekking gaat er boven uit, er mag en moet wat geschilderd worden en er komt een nieuwe tegelvloer in keuken, bijkeuken en woonkamer. Daarna wordt er een andere keuken geplaatst. De verhuizing staat voor 18 juni gepland en ook daar hebben we inmiddels de afspraken over gemaakt. 

 

De tijd vliegt voorbij en daarmee komt ook de overstap steeds sneller dichterbij. Een bijzondere periode is het: leuk en spannend.  Ziggo is aangevraagd, KPN is opgezegd en via TPG Post hebben we de adreswijzigingen al aan veel partijen door gegeven. Daar hoort overigens ook de adreswijziging voor Trouw bij. Om iets meer gevoel bij de nieuwe woonomgeving te krijgen, zullen we waarschijnlijk een tijdelijke abonnement op de Stentor nemen. Een extra krant: het AD in een lokaal jasje. Het zal dan overigens heel ouderwets een papieren versie zijn. We hebben er in ieder geval een brievenbus voor....

Reactie schrijven

Commentaren: 0