· 

De honderdste dag van het jaar...

Hij komt er weer aan. De honderdste dag van het jaar. En dat is niet zomaar een dag. Het is echt een bijzondere dag. En niet alleen voor de bewoners van het Vogelnest. Tenminste als deze dag niet in een schrikkeljaar valt. 

 

Het is immers de dag waarop in 1962 de Flintstones voor het eerst op TV te zien waren. Het is ook de dag waarop Paul McCartney in 1970 vertelde dat hij uit de Beatles zou stappen.

 

Het is de dag waarop in 1815 de vulkaan Tambora op het Indonesische eiland Soembawa tot uitbarsting komt. 

 

De honderdste dag van het jaar! De dag waarop in 1998 de Noord-Ierse partijen het zogenaamde “Goede Vrijdag akkoord” sloten, waarmee er een einde aan dertig jaar geweld kwam. In het jaar 428 wordt Nestorius op de 100 ste dag van het jaar benoemd tot patriarch van Constantinopel. En in 1605 werd paus Leo XI op deze dag in april in Rome gekroond.

 

En voor de sportliefhebbers: in 1913 wordt de Bulgaarse voetbalclub Slavia Sofia op de deze dag opgericht en Hennie Kuiper wint op de honderdste dag van het jaar in 1983 de wielerklassieker Parijs-Roubaix.

 

Tja... en misschien is het dan toch ook nog goed om te zeggen dat op deze dag in het jaar 1912 de Titanic de haven van Southampton in Engeland verliet. 

 

De honderdste dag van het jaar: 10 april. Een dag die je eigenlijk niet over het hoofd kunt zien. Belangrijke momenten in het leven spelen zich af op op 10 april. Zo ook 35 jaar geleden in 1986...... het was koud, het hagelde, het gebeurde in Vianen, maar het was het begin van een mooie reis...

Reactie schrijven

Commentaren: 2
 • #1

  Claudia (woensdag, 07 april 2021 17:34)

  Mooi, ik hou van geschiedenis...dat er nog maar vele mooie gebeurtenissen mogen volgen op deze 100ste dag. �

 • #2

  Jaco(nog zo'n 100ste dag bericht) (donderdag, 08 april 2021 07:46)

  Het kontakt, 10 april 1986
  Van onze verslaggevers.

  Uit het stadhuis van Vianen is wel een heel speciaal potje lijm ontvreemd, de burgemeester doet er een beetje geheimzinnig over. De substantie was op 1 Januari j.l. achter gelaten, en er stond op de verpakking vermeld "na 100 dagen is de kleefkracht op z'n sterkst", en nog zoiets vreemds achter de houdbaarheidsdatum stond onbeperkt oftewel laat nooit meer los! Het is één groot raadsel wie dit op z'n geweten heeft...wie doet zoiets.
  Ten tijde van de ontvreemding zijn er wel een jongeman met verward kapsel in donkere kleding plm 23jr, en een dametje in het wit met een veel te grote jurk aan ook zo'n jaar of 23 gesignaleerd. Zij hielden zich nogal verdacht op in en rondom het stadhuis.