· 

Voorjaar

Het grote voordeel van het dagelijks een rondje Lexmond wandelen (die Ommetje App werkt echt), is dat je de natuur op dagbasis ziet veranderen. En ja.... het sneeuwde maandag alsof het hartje winter was en ja het gras is in de ochtend wit gevroren, maar...  de zon wint het en wint elke dag aan kracht.

 

Misschien komt het wel omdat we door het aanstaande vertrek weer met andere ogen naar de woonomgeving kijken, maar het is echt genieten van de schoonheid van onze streek. De tochtjes rond het huis zijn keer op keer weer mooi. Je ziet dat de bloesem er bijna is, de Magnolia staat in bloei en ook de eerste eendenkuikens genieten van het prille leven. De beelden spreken voor zich. 

 

Onze tuin ontdoet zich ook steeds meer van de winterdracht. Het is een periode dat het onkruid sneller groeit dan de sierbeplanting. Hard werken dus. Afgelopen zaterdag het grind ontdaan van al het groene. De rozen zijn gesnoeid en komende zaterdag mogen de grasranden en kan het schoffelen beginnen. 

 

De ZIP kaai lag er tijdens de dagelijkse wandeling vanmorgen weer prachtig bij. De lammetjes komen enthousiast op je afgestormd. Het hoort bij de tijd van het jaar en zoals zo vaak kan ik dit korte blogje weer afsluiten met de opmerking dat we toch wel in een prachtige omgeving wonen.

Reactie schrijven

Commentaren: 0