· 

De koning te rijk..... (Koningsdag 2021)

Om eerlijk te zijn ben ik niet van de opgelegde en geforceerder feestjes. Daar hoort Koningsdag ook bij. Zeker in deze Corona tijd is het helemaal niet leuk. Tenminste: als je hebt besloten om de overvolle parken te ontlopen en het in en rond huis te doen. Daar mogen we in en rond het Vogelnest overigens helemaal niet over klagen.

 

Eigenlijk is koningsdag daar een groot feest: een wandeling in de vroege ochtenduren door en rond een verlaten Lexmond, een beetje kuieren in de tuin, in slaap vallen bij de vijver, een koel glas wijn in het avondzonnetje, terwijl de koekoek zich laat horen en alle vogels er vrolijk op los tetteren. Living in Paradise. We mogen niet klagen dus (of het moet zijn over het feit dat ik toch een beetje verbrand ben tijdens het middagdutje in de loungeset).

Vandaag nog wat in de tuin gerommeld. Hoewel ze voor een prachtige gele kleur zorgen en zodoende de tuin nog wat extra opvrolijken lag de focus vandaag op het weghalen van paardenbloemen. Dat zijn (ik kan nu zeggen “waren”) er erg veel dit jaar.

 

Ondertussen gaat het puzzelen op hoe we het op de nieuwe plek gaan doen, gewoon door. De kleuren die op de muren komen zijn uitgezocht, we hebben het plan rond de badkamer nu klaar en hebben ook keuzes gemaakt over vloer, keuken en de woonkamer. We dromen ook al wat weg over de nieuwe tuin. Zo’n ochtendwandeling leent zich uitermate goed voor het maken van plannen. 

 

De regelmatige lezer van deze blog zal zich ongetwijfeld afvragen waarom we vertrekken. We schrijven zo liefdevol over onze woonomgeving en dat wat we achterlaten. Het hoort voor ons bij het loslaten (excuus dus voor het melodramatische van de tekstjes) en het afscheid nemen.

 

Als je overigens moet kiezen tussen afscheid nemen of kennismaken, loslaten of vastpakken, achterom kijken of vooruit kijken, ergens weggaan of ergens naar toe gaan, geeft de tweede optie toch echt steeds meer energie. We kunnen om eerlijk te zijn niet wachten om vast te pakken, kennis te maken, vooruit te kijken en naar Heerde te vertrekken. De eerste contacten met de kerk in Heerde zijn gelegd en ik heb zelfs al even contact gehad met de lokale Rotaryclub. Het is allemaal leuk en geeft energie.

 

Ook afscheid nemen is leuk, als het perspectief lonkend is en in de wetenschap dat we niet van de aardbodem verdwijnen. Heerde ligt maar 102 km van Lexmond. 

 

Koningsdag? Wij voelen ons (ondanks al die opgestapelde verhuisdozen) de koning te rijk….

Reactie schrijven

Commentaren: 0