· 

Sleutelmomenten

Het is nu echt. Afgelopen dinsdag vroeg naar Heerde. We waren al in het zomerhuisje in Epe, dus in de buurt. Samen met de makelaar en de eigenaar een rondje door het huis. Leeg en opgeruimd: wachtend op de nieuwe bewoners. Op ons dus. Ook nu het leeg is, voelt het goed en de uitstraling van het huis met authentieke en moderne kenmerken is fantastisch.

 

Na het rondje door huis en tuin, is er een formeel momentje waarbij de sleutels, samen met een fles wijn worden overhandigd.

 

Dat is wat prematuur eigenlijk, want de formele overdracht moet dan nog plaatsvinden. Het voelt wat raar als we de makelaar uitzwaaien en vervolgens de feitelijke eigenaar. We blijven alleen achter in het huis dat bijna het onze is. We wandelen met een big smile door de stille kamers, nog even over de eerste verdieping en proberen ons een beeld te vormen van hoe het er straks uit zal zien. Het is onwerkelijk, voelt wat vreemd, maar de euforie is er ook.

 

Daarna naar buiten. De zon schijnt, het is terrasjesweer. We wandelen even door het dorp langs de kerk en strijken voor een bak koffie en een gebakje neer bij de Postkamer op het terras. Ook dit voelt wat onwerkelijk. En dat komt niet omdat het al zo lang geleden is dat we op een terras zaten.

 

Daarna in de auto, richting Nieuwegein, waar formeel de overdracht zal plaatsvinden. Dit is echt het formele moment. We tekenen alle formele stukken en dan zijn we niet alleen de eigenaars van de sleutels die we in Heerde al ontvingen, maar ook van het huis.

 

We moeten nog even naar Lexmond om wat spullen op te halen. Het Vogelnest ligt er weer wonderschoon bij. Ik bedenk me dat het gras eigenlijk gemaaid moet worden, maar…. Dat is deze keer echt voor later. We moeten snel door naar Heerde en laten het Vogelnest letterlijk en figuurlijk achter ons. Ook dit is wat onwerkelijk.

 

In Zonnestein (nu echt van ons) lopen we door de verschillende kamers, maken een definitieve keuze voor de muurverf kleuren en nemen het werk op dat de komende dagen zal plaatsvinden.

 

Op woensdagmorgen zit ik al om 7 uur op de fiets om vanuit ons zomerhuisje de rit door de bossen te maken naar Heerde. Het is stil in het bos, het is prachtig weer en de natuur laat zich in haar volle glorie zien. Ik ben na een heerlijke fietstocht om half 8 bij onze nieuwe stek. Bart dient zich een paar minuten later aan en rond 8 uur staan de mensen van het keukenbedrijf op de stoep. Ook het installatiebedrijf meldt zich en de rust in ons nieuwe huis is echt voorbij. Bart en ik richten ons op het verwijderen van de vloerbedekking op de eerste verdieping. Beneden wordt de oude keuken verwijderd en worden nieuwe leidingen aangelegd. Aan het einde van dag komen schoonzus en zwager nog even aanwaaien en helpen nog her en der in het huis. De afvalcontainer is aan het einde van de middag met 7 kub aan materiaal gevuld: het werk van een dag.

 

Morgen gaan we verder. We leven van sleutelmoment naar sleutelmoment.

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Jan en Lilianne (woensdag, 02 juni 2021 22:28)

    Wat een uniek plekje hebben jullie gevonden op de Veluwe. Zoals Jan al zei... stiekem een beetje jaloers, maar jullie ook zo gegund. Voor nu even een paar weken er tegenaan en voor jullie het weten ligt het Vogelnest achter jullie... Zonnestein ligt voor jullie... Een mooie toekomst ligt voor jullie!!! Heel veel geluk en gezondheid in Heerde!