· 

Onwerkelijk

1 juni sleuteloverdracht. Daar ging de vorige blog over. Vanaf dat moment is de verandering daar. Irene en ik verblijven in het zomerhuisje in Epe en rijden dagdagelijks vanuit die plek naar Heerde en andersom. Slapen in Epe en werken in Heerde. Dat is het ritme.


Vanaf 2 juni is het aanpakken geblazen. De keuken wordt verwijderd, de vloerbedekking verdwijnt van de bovenverdieping en in de badkamer moet gebroken worden. Verder is het schuren, schoonmaken, schuren en schoonmaken. 


We doen het niet alleen en dat is fijn. De keukenmakers hielpen mer slopen en de installateur helpt bij het verleggen van leidingen en het realiseren van het voorbereidend werk. Bart, Hidde, Lobke, Sara en Marije zijn veel dagen van de partij. Er is veel werk te doen en met alle hulp gaat dat ook. Als het niet in Heerde is, dan is het wel in Lexmond, waar mijn broer het gras en de vijver doet. Op het moment dat deze blog geschreven wordt, is het 8 juni en zijn we een week onderweg: het lijkt een eeuwigheid. Gek, eigenlijk dat het zo snel werkt.


Soms doen we de deur open voor de kijkers uit de familie, die het huis en onze nieuwe plek komen bewonderen. Meestal gaat de deur open voor de pakketbezorgers, die bouwmateriaal komen brengen. Verf, vloerdelen, tegels en alles wat nodig is om het huis naar onze zin te maken. Natuurlijk zijn er ook tegenvallers: tijdens het frezen wordt een elektriciteitskabel geraakt en op zaterdag springt er een waterleiding. We besluiten ten aanzien van het laatste voorval, dat we het zwembad eventueel later doen, maar het waterballet in de bijkeuken toch proberen op te lossen. 


Op maandag en dinsdag worden de vloeren boven gelegd en de tegelzetter uit Hardinxveld Giessendam begint aan de tuinkamer. Het wordt mooi en we liggen op schema. Maandag komt de keuken. Over een week verhuizen we. Dat is nog wat onwerkelijk. Net als mijn dagelijkse fietstocht door de Dellen, over de Renderklippen en het Wisselse Veen. Een prachtige tocht, die aan de vakantie doet denken. De zon schijnt, het is prachtig lenteweer, het is stil in het bos en de natuur is prachtig. Een nieuw huis, een nieuwe omgeving: onwerkelijk. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0