· 

Een beetje veel.....

Deze keer een blogje geschreven vanaf mijn nieuwe werkplek. Tussen de (lege en nog uit te pakken) dozen. Als ik uit mijn raam naar buiten kijk, zie ik de uitgebloeide rododendrons. Via de Keuterstraat komt het spitsverkeer wat op gang. Irene en ik hebben vanmiddag een korte. fietstocht richting het IJsselgebied gemaakt. Mooi! "This is Heerde, this is it."

 

Het had wel wat voeten in de aarde om hier op deze plek te komen. Het lijkt al zo lang geleden: het zetten van de handtekening onder het koopcontract, het vervolgens verkopen van ons huis en het vanaf februari gaan voorbereiden van verbouwing en uiteindelijke verhuizing. Het was nog aanpoten ook. We hadden uiteindelijk maar 18 dagen tussen sleuteloverdracht en verhuizing. Dat hebben we geweten.

 

Schilderen, schuren, schilderen, schilderen en alles wat er bij hoort. Oplopende spanning en temperaturen. Het maakte het er niet gemakkelijker op. Ondertussen klussers in keuken, badkamer en tuinkamer. Toch ging het volgens plan en kregen we af wat af moest zijn voor de dag van de verhuizing. 

Op 18 juni zijn we verhuisd. Een verhuisbedrijf in de arm genomen, die een inschatting had gemaakt van de hoeveelheid meubels, dozen en rommel. 60 kub dachten ze in eerste instantie. Het leek mij wat weinig (shame on us: “ontspullen is namelijk niet echt ons ding”), omdat andere verhuisbedrijven bij hun offertes waren uitgegaan van 70 kub. Op mijn verzoek dus 4 vrachtwagentjes van 20 kub. Een soort Albert Heyn bezorgwagens, maar dan net een maatje groter. We dachten het goed voorbereid te hebben. Met (schoon)broers, zwagers, kids en Bertus  (goed voor 4 verwisselde en weer schone T-shirts, gedurende de transpiratie dag)  was er ook een ploeg om het professionele verhuisteam te ondersteunen. In die zin werd het overigens ondanks de warmte ook een gezellige dag.

 

Voor de sleuteloverdacht hadden we alles al zo goed als mogelijk ingepakt en gelabeld (geleerd hebbend van de vorige verhuizing). Ons eigen team zou de schuren en tuinmeubels en -beelden naar de vrachtwagens brengen. Dat was veel en helaas niet allemaal (praktisch) ingepakt en gelabeld. 35 graden en dan starten met de zooi. Om een lang verhaal kort te maken: de vrachtwagens werden tot de nok toe gevuld: 80 kub. Tegen het einde van de middag waren we pas klaar met laden. Het kon echt niet allemaal mee. Ondanks het feit dat personenauto's ook vol werden geladen en we zelfs nog een aanhanger wisten te regelen.

 

Hoe hatelijk is dat? Tegen het einde van de middag weer dozen en meubels (dat wat buiten al klaar stond om ingeladen te worden) terug naar binnen sjouwen en later nog een moment terug moeten komen. Ik durf het haast niet te vermelden, maar….. op de zaterdag volgend op de verhuisdag ben ik nog twee keer zelf met een kleine vrachtwagen (met 20 kub aan vrachtruimte naar Lexmond en terug naar Heerde gereden). En........ het kon nog steeds niet allemaal mee. Het probleem: te veel ruimte in dat Vogelnest en een te grote neiging om spullen te bewaren  (en ik ben echt een aantal keer naar de stadswerf gereden om rommel weg te doen): de kinderbedjes, de box (er zijn geen plannen, maar je weet nooit), stapels boeken en het aller, allerergste: niet opengemaakte verhuisdozen van de vorige verhuizing.

 

Al de spullen en dozen zijn met vereende kracht uitgeladen in Heerde. Los van alle rotzooi, verzamelde spullen en de verbazing daarover tijdens zo'n dag: wel super gezellig met elkaar en zoveel hulp.

 

Het huis in Heerde is inmiddels wat weggezakt (te zwaar beladen). Daar gaat nog een centimeter bij komen.Voor woensdag heb ik nog een bestelbus gehuurd. Dan komt echt het laatste restje. Tenminste dat hoop ik. Gelukkig zijn alle bloemen en de vele kaarten van familie, vrienden en gemeenteleden van Lux Mundi, rechtstreeks naar Heerde gestuurd. Dat scheelde in ieder geval wat in de ruimte..... het was allemaal iets te veel van het goede.... (maar wel mooi!)

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Jan en Lilianne (dinsdag, 22 juni 2021 21:53)

    Eindelijk... veel geluk in jullie nieuwe huisje!

  • #2

    Cor & Frieda (dinsdag, 22 juni 2021 23:04)

    Wat ´n prachtig verslag en wat ´n werk staat er jullie nog te wachten. Proficiat !