· 

Aan het landen….

Heel langzaam komt er wat orde in de chaos. 18 juni ligt al weer bijna een maand achter ons. We wonen dus ongeveer 4 weken in Heerde. Nog steeds tussen veel onuitgepakte dozen en levend met de wens om op korte termijn de verlichting in huis in orde te maken en ook raambekleding te kopen. In onze slaapkamer hebben we met theedoeken de ramen wat bedekt om het licht van het vroege ochtendgloren wat tegen te houden. Eigenlijk is dat wat overbodig, want we zijn nog steeds zo moe, dat we volgens mij overal en onder alle omstandigheden zouden kunnen slapen.

 

En als we het dan toch over licht hebben: dat is er toch ook aan het einde van de tunnel. Gisteren hebben we een enorm slag geslagen met de rommel in de garage. Orde in de chaos en veel materiaal uit dozen gehaald en klaar gezet voor de kringloop. We zijn de schaamte inmiddels voorbij en koesteren al de rommel van onze uitdragerij. Komende week hoop ik samen met mijn vader weer wat schilderwerk te doen en maandag komen de keukenboeren de keuken afmaken. Dat gaat ook weer veel dozen schelen, omdat dan de grote kasten ingeruimd kunnen worden.

En verder? We maken mooie fietstochten in de omgeving. Genieten van bos, heide en de dieren die je pad kruisen. Het lijken vakantietoertochten, maar… het besef dringt ook steeds meer door, dat dit de omgeving is waar we nu echt wonen en dat dit de ommetjes zijn, die je dagelijks kunt maken.

 

Er was ook familie uit België over. De zus van mijn moeder. Leuk om elkaar na zo'n lange (Corona) periode weer eens te zien en te spreken en....  "gastheer spelen op een plek waar je jezelf nog min of meer te gast voelt", helpt ook wel een beetje bij het je eigen maken van huis, haard en Heerde. Hoe raar dat ook zal klinken.

 

Afgelopen week ook zelf even te gast geweest bij de lokale Rotaryclub. Het voelt als thuiskomen met de bekende rituelen, openheid en vriendelijkheid waarmee je wordt ontvangen. Vandaag naar de kerk geweest. Ook dat is een soort thuiskomen. De Ontmoetingskerk in Heerde. Een typisch gereformeerde kerk en ook dat voelt ok.

 

Om het feest compleet te maken: Irene heeft een baan in de omgeving gekregen en is afgelopen week ook al even wezen snuffelen op de basisschool in Epe, waar ze in ieder geval na de zomer aan de slag kan. En als klap op de vuurpijl (het kan echt niet op): naast dagblad Trouw valt nu ook dagelijks de Stentor op de deurmat met veel nieuws uit de streek.

 

Het hoort allemaal bij het een plek vinden in onze nieuwe woon (en werk) omgeving. We zijn aan het landen! Nog een paar dozen. Nog wat verlichting en gordijnen, maar .....we wonen in Heerde

Reactie schrijven

Commentaren: 2
 • #1

  Jan en Lilianne (zondag, 11 juli 2021 14:01)

  Heerlijk genieten. Wat normaal vakantie omgeving was, mag je nu je thuis noemen. Hoe fijn is dat!

 • #2

  Frans e n Gerrie (woensdag, 14 juli 2021 07:55)

  Kunnen ons alles voorstellen! Nog bedankt voor het lieve onthaal en de gezelligheid!
  Veel geluk op deze prachtige plaats!