· 

Vakantie

We zijn op vakantie. Zo voelt het nog steeds als we op de fiets stappen om een tochtje te maken of gewoon de (stoute) wandelschoenen aantrekken om dorp en omgeving te verkennen. Dat gevoel zal voorlopig en hopelijk nog wel even zo blijven. Elders op deze site vind je ook wat meer informatie over “de ontdekking van….” deze heerlijke omgeving. 

Met het klussen in huis zijn we even gestopt. Er moet nog schilderwerk worden gedaan, we willen nog lampen kopen en de inrichting en met name de raambekleding moet nu vervolmaakt worden. We hebben er even geen puf voor. Ik heb zelf een tweetal weekjes vrij en Irene zit in de laatste weken van de schoolvakantie. Deze week is echter ook de voorbereiding gestart voor haar tijdelijke baan op een basisschool in Epe. 

Als alles straks weer normaal is, zullen we ons ook weer wat druk gaan maken over het afmaken van alle noodzakelijk klusjes. Tegelijkertijd… we hebben de tijd, haasten ons niet en dat versterkt het genoemde vakantiegevoel dan weer.

 

Deze periode wordt ook gebruikt door vrienden en familie om eens aan te waaien. Het levert gezellige dagen en avonden op. Met enige trots leiden we een ieder rond en laten we ze iets van onze prachtige nieuwe woonomgeving zien.  We doen ook een culinaire verkenning en ontdekken de restaurants in de omgeving. Ondertussen ben ik lid geworden van de lokale Rotaryclub (Hattem-Heerde) . Een mooie club mensen en voor mij ook nieuwe contacten in de omgeving. We kerken hier ook: de Ontmoetingskerk, waar we zondags achterin deze van origine gereformeerde kerk nog wat  anoniem blijven, maar wel een plekje zoeken.  Ook dit is even wennen.

 

Samen met Lobke ging ik een middag naar kasteel het Nijenhuis (de beeldentuin van de Fundatie) hier vlak in de buurt. Echt bijzonder mooi. Ook een aanrader! Dat geldt dan ook voor (iets heel anders) de pluktuin hier vlak om de hoek. 

Over vakantie gesproken: ook nog even weg geweest, terwijl dochterlief de tent bewaakte: naar de Moezel. 

 

We hebben werkelijk de hele wereld bereisd in de afgelopen jaren, maar waren nog nooit in het Moezelgebied geweest. Je associeert zo’n plek met bejaarden, grijze koppen en rollators en natuurlijk ook met wijn. Het klopt allemaal (wij zijn overigens ook grijs en kaal), maar de andere kant is dat het een prachtig gebied is en zeker als je in het doornroosje achtige stadje Beilstein mag bivakkeren in een heerlijk hotel aan de Moezel. We gaan er nog een keer terugkomen: niet alleen omdat we bij de vakantiedoelgroep voor dit gebied horen (dat valt overigens best mee), maar zeker omdat het er zo mooi is. Op vakantie dus!

Reactie schrijven

Commentaren: 0