· 

Feest

Een bijzonder moment met Pinksteren dit jaar. In meerdere opzichten een feestelijk weekend. Mijn lieve ouders 60 jaar getrouwd. Best iets bijzonders. Zoveel jaar lief en leed met elkaar delen. Samen gestart in Utrecht in de Croesestraat, vervolgens naar de vanEechoudlaan op kanaleneiland (wie wil daar niet wonen?), daar waar Marcel en ik uiteindelijk het levenslicht zagen.  Hoewel dat eerste levenslicht feitelijk in het Ooievaartje voor ons te zien was: welke Utrechtenaar is er niet geboren?).

 

In 1969 verhuisd naar Vianen (daar werd het gezin met Luuk en Julie uitgebreid). We hebben het er goed gehad. Henny en Nico hebben het er goed gehad. Er zijn wat verjaardagen, kerstdagen, sinterklaasavonden en hiwelijksfeesten gevierd: 12,5 jaar huwelijk, 25 jaar, 35 jaar en 50 huwelijk en nu dus 60 jaar.

 

Hoe bijzonder is dat? Er is veel over te zeggen. Zoveel mooie moment die het memoreren meer dan waard zijn. Dat doen we in dit korte bericht maar niet. 60 jaar samen optrekken. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat zo'n moment dit jaar ook een beetje een beladen moment is. Oorspronkelijk zouden we met alle kinderen en kleinkinderen een weekend in België en Frankrijk doorbrengen (waar we een prachtig huis hadden gehuurd aan de Normandische kust), er zou een groot feest worden gevierd met vrienden en familie, maar…..

 

we kunnen er op deze plaats ook heel veel over zeggen en schrijven, maar kort gezegd: zo'n groots en intens feest dat gaat eigenlijk niet meer. De vergeetachtigheid van mijn moeder, deze vorm van dementie waar ze toch aan lijdt, maakt het onmogelijk om groots uit te pakken.

 

En toch…. het werd groots: met de eigen kinderen en kleinkinderen op een zaterdagmiddag in Heerde. Die tuin was versierd en de naam van ons huis (Zonnestein) deed haar naam eer aan:  het zonnetje scheen, de sfeer was meer dan goed. Een stralende dar met de nodige emotie die ook bij de huidige periode hoort.

 

Soms wat verdrietig met elkaar, maar overall: trots, gezellig en liefdevol: een prachtige middag, een prachtig momentum dat past bij een prachtig huwelijk. 60 jaar lief en leed: het is bijzonder….

Reactie schrijven

Commentaren: 0