· 

Fietsvakantie (in eigen land)

We hebben vakantie. Het was altijd al een keer een wens van mij om een wandel- of een fietsvakantie te doen. Het is een fietsvakantie geworden. Irene is niet voor de andere variant te porren. Rugtas op, wandelschoenen aan en lopen: het is niet aan haar besteed. 

 

Dan maar fietsen dus. Het klinkt mooier dan dat het is overigens. Vanuit Heerde op de fiets naar Tongeren, waar het familiehuisje staat, is het precies 12 kilometer trappen door de bossen. Vakantie in het zomerhuis van de familie: dat is traditioneel altijd het startpunt van onze vakantie. Midden in het bos een beetje afschakelen.

 

Met een beetje omrijden kom je dan nog op 20 kilometer fietsen vanuit Heerde. Het is een prachtige tocht, dat moet gezegd worden: we wonen ook in een prachtige omgeving. Maar het predikaat fietsvakantie mag de tocht toch niet hebben. Zeker als je bedenkt dat we op onze E-Bikes over die prachtige paden scheuren. Weg is dus het romatische beeld van het fietsen en afzien: heuvel op en heuvel af. Het mag geen naam hebben.

Dat mag de week op Tongeren wel. Het voelt als thuiskomen en op vakantie zijn. Het is prachtig weer en we fietsen en wandelen (toch) kilometers in de omtrek. Op de fiets naar Elburg, bijna 60 kilometer, langs het Veluwemeer. Genieten van zon, water, bos en terras. De wandelingen liegen er ook niet om. Kilometers, uren en toch met die wandelschoenen aan.

 

In de avond maken we tochten door Welna, tellen de zwijnen en zien prachtige herten met gewei. En natuurlijk veel lezen (irene dan), het glaasje wijn en het borrelplankje. Ik kom er al van kindsaf aan, maar het blijft iedere keer uniek. Bijzonder is ook dat 5 minuten wandelen vervolgens een tocht zonder andere toeristen, wandelaars of fietsers oplevert. Een mooie start van de vakantie. Even afkicken van het werk. Next step is Duitsland. Op naar het Zwarte Woud. Alweer bos: we hebben er iets mee. De wandelschoenen gaan mee trouwens!

Reactie schrijven

Commentaren: 2
 • #1

  Henny en Nico( jullie ouders) (dinsdag, 02 augustus 2022 08:28)

  O wat is het voor jullie een fantastische mooie fietstocht geweest.
  Wij.......als ouders van jou Erwin en uiteraard sch.ouders van jou Ireentje. Geniet er maar lekker van hoor.
  Vraagje:
  Mag IK een béétje jalours zijn als ik jou Ireentje zie fietsten daar waar WIJ ook zo vaak kunnen fietsen?
  We gunnen jullie het van harte hoor lieve schatten!!!!

 • #2

  Erik Oost (dinsdag, 02 augustus 2022 10:22)

  Van het zwarte woud zie ik ook graag de foto’s, dit van de Veluwe ken ik en zeker het prachtig Elburg. Ik wens jullie een hele mooie vakantie verder. Groet�