· 

Iets anders.....

3 weken vakantie. Het is volgens mij lang geleden dat ik zoveel dagen achtereen vrij had. We hadden niet echt plannen gemaakt. Hoewel.. het eerste weekje ligt dan bij voorbaat eigenlijk al vast. Ons zomerhuisje in Epe. Wat moet je er zoeken zo dicht bij je eigen huis? Dat is een vraag die we nu regelmatig krijgen. Gewoon omdat je daar letterlijk en figuurlijk af kunt schakelen. en dat hebben we gedaan op een plek die al bijna 60 jaar een van mijn vaste vakantiebestemmingen is. Domweg genieten van bos, hei, wandelen en heel veel fietsen. 

 

Op de fiets op vakantie: een fietsvakantie die qua reisafstand geen naam mag hebben, maar…. Het toch is. Eerst de bekende route door het bos en over de heide. Richting Wissel en over het prachtige landgoed Tongeren. In het huisje is het bereik op het mobiel dramatisch (volgens mij de enige plek in Nederland waar je niet goed kunt bellen), maar dat maakt het afschakelen alleen maar beter. 

Voor de tweede week hadden we niet echt een programma. Gewoon in Heerde wat rommelen in en rond huis (en rond moet dan ook heel ruim opgevat worden). Het was ook de week dat we onze nieuwe auto zouden krijgen. Voor het eerst sinds decennia geen duitse of franse auto. Na al die audi’s, Renaults en Peugeots (we hebben zelfs een DS gehad) staat er nu een koreaanse auto voor de deur. iets anders dus…. Een EV6. Volledig elektrisch. Dat is wel even wennen, maar.. in de praktijk naar nu blijkt: geen laadpaal-stress. Een laadpaal aan het huis, een ruime actieradius en op weg naar Duitsland (voor het laatste deel van de vakantie) voldoende snelladers in de buurt van ons hotel.

 

Dat Duitsland hebben we wel ontdekt. Vorig jaar naar de Moezel, het jaar voor de Corona pandemie naar Beieren en de omgeving van Tsjechië. Duitsland: we reden er altijd doorheen op weg naar Italie, Zwitserland of Kroatie. Zo snel mogelijk, amper de tijd nemend om naar de omgeving te kijken. Het zal wel met het verleden van doen hebben, maar…. Hoe onterecht is dat: het is zo’n mooi land en de mensen zijn zo aardig. Het bleek bij de opladers (waar we met de Kia aardig wat bijkijks hadden), maar ook in ons Gasthof, waar we een een weekje te gast waren en vanaf die plek heuvels, bergen, dorpjes en stadjes bezochten. Het eten is wat eenvoudig (schnitzels, bratwurst en de rest), het bier is lekker en de wijn eigenlijk ook. Gewoon een mooie tijd gehad.

Toch genieten van een andere omgeving. Je kunt er heerlijk wandelen (nu was het dus het Zwarte Woud). Ook dat is leuk. Iets anders dus…..

Reactie schrijven

Commentaren: 0