Thailand, 2011

Het land van de glimlach. Dat was het zeker. In 2011 met het hele gezin naar Thailand. Vliegen van Amsterdam naar Helsinki en van daaruit door naar Bangkok. Een indrukwekkende metropool, waar we kennis konden maken met de exotische kant van Azie, gecombineerd met het westerse karakter van een wereldstad. Uren wandelen door kleine straatjes, fietsen door de stad, smalle straatjes, door de woonkamers en keukens van de Thai die in kleine huizen en krotten wonen. Bijzonder en onvergetelijk. 

We hadden een groepsreis voor 6 personen geboekt en bedongen dat de groep niet groter mocht worden. Dat betekende feitelijk een volledig op ons gezin afgestemd programma, dwars door Thailand heen. Met een vaste gids en een eigen auto. Beter kon het niet geregeld worden. Leuk om mee te maken en prima verzorgd door 333Travel.

Over de reis is van alles te vertellen. De River Kwai, verblijf in een drijvend hotel, een drijvende markt en 3 dagen door de jungle trekken. Met de lokale bevolking in de jungle liederen zingen rond het kampvuur, kikkers vangen en ze roosteren en zelf voor het eten zorgen, reusachtige spinnen. Met het dorpshoofd aan de rijstdrank (een soort jenever) om de eeuwige vriendschap te bezegelen. Een donderbui in de jungle bij het monument voor de slachtoffers die moesten werken aan de Birma lijn. Monniken, tempels, paleizen en nog eens tempels. De gouden driehoek. Een bezoek aan Laos, het prachtige ChangMai, de Erawan watervallen, slangen, olifanten en een tocht op een vlot over de rivier. Het was een fantastische manier om ons 25 jarig huwelijk met ons gezin te vieren. Er is veel over onze reis te vertellen, dus. De foto's spreken echter voor zich......