· 

Never a dull moment

Er is altijd wat te doen in of rond huize Zonnestein. Zo zou je het al die blogjes op deze site lezend misschien wel kunnen samenvatten.


Toch is het een aantal maanden wat stil geweest op deze site. Geen nieuwe berichten in de periode na november. Je zou zomaar kunnen denken, dat er niets te melden was. 


Het tegendeel is echter het geval. Maar de drukte en de veelheid aan activiteiten, heeft ook tot een soort writersblock geleid.

 

In deze eerste blog na een periode van radiostilte, vind je op deze plek dus een keer een “grote stappen en snel thuis blog”, waarin wordt teruggekeken op een paar maanden.

 

Dan moet je op deze plek misschien wel beginnen met een short story over Sinterklaas. Doorgaans immers begin december te vieren? Het lukte echter in Zonnestein (een aantal Corona gevallen op een rij) niet om in de decembermaand een datum te vinden. Tenminste: de geplande datum moest steeds worden opgeschoven en het werd uiteindelijk ergens in januari in Utrecht op de Maliebaan. Een mooie avond met veel te veel cadeaus. Prachtige gedichten, mooie verhalen en quality time optima forma.


Je kunt direct de conclusie trekken dat het niet perse 5 december hoeft te zijn om er een sfeervolle familie-happening van te maken. Sommige cadeautjes waren voor de kerst, maar die komen in december 2023 ongetwijfeld ook van pas.

 

Kerst begonnen we dit jaar op de Renderklippen op kerstavond. Een bijzondere context en omgeving. Het was koud, mistig en erg druk. Hoornblazers op de heide maakten het bijzonder. Grappig was dat een van mijn collega's ook op de hei aanwezig was. Het kan verkeren, maar had toch ook iets bijzonders. Niet in de minste plaats omdat zij met haar familie gluhwein bij hadden.

Kerstavond begon sowieso bijzonder. Ons riool was verstopt en een bedrijf uit Epe kwam vroeg op kerstavond nog opdraven om het probleem te verhelpen. Met wat graafwerk lukte het ook.


Kerst 2022. We vierden het die week ook met Rotary in Hattem. Een mooie bijeenkomst. Dat zeker. Mooie verhalen, uitgebreid eten en een koor.

 

Het kerstdiner in Zonnestein was groots en misschien wel wat veel. Irene had er werk van gemaakt. 10 man sterk aan tafel, 10 gangen en met 10 man zingen bij de start van tweede kerstdag om 00:00 uur toen het diner nog niet eens was afgelopen, maar de verjaardag van Irene wel was begonnen. 


Het hele jaar had ik aangekondigd (sommigen in de kring rond het gezin, noemden het: gedreigd) om het diner voor te bereiden. Uiteindelijk mocht ik vlees grillen op de barbecue onder de veranda.

 

Op de verjaardag van Irene naar Zwolle voor Keltische dansen in de Spiegelzaal van het theater aldaar. 


Bijzonder, onderhoudend, grappig en zeer de moeite waard. In de week na kerst naar paleis 't Loo met Lobke en Sara voor een winters bezoek aan dit prachtige gebouw en de omliggende tuinen. 


Oliebollen bakken op oud jaars avond. Samen met mijn vader. Een bijzonder moment. Hij deed dat blijkbaar voor het eerst van zijn leven. Het was gezellig. Zelfs thirty seconds gespeeld met elkaar. Dik verloren deze keer.

 

Voor het eerst bij ons thuis een midwinter BBQ georganiseerd. Eigenlijk deed Irene dat. De vrienden uit Vianen waren over. Een heerlijke gezellige avond. Voor herhaling vatbaar in ieder geval. 

 

En verder? Veel te doen bij het RIVM, gedoe bij Villa Vrede, bijeenkomsten van Rotary en wat voorbereidend werk in de tuin. Soms nog wat gewandeld ook. Altijd wat te doen in Heerde. Never a dull moment....

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0