· 

Fellowship

Voordat we verhuisden naar Heerde, was ik lid van een Rotaryclub. Een organisatie waar "service above self" centraal staat. Een goede doelen organisatie.

 

Lid van Rotaryclub Nieuwegein en actief binnen een omgeving waar je bijna per definitie een netwerk en vrienden (“vrinden’, zo je wilt) hebt.

 

Er is veel over Rotary te vertellen. Ook over het stereotype beeld dat er over bestaat: "Sigaren rokende oude mannen, met een glas wijn of een borrel (met een wat rollende R uitgesproken) in de hand, een corduroy broek, een blazer…”

 

Wie kent het beeld niet? Of het klopt? Volgens mij niet (en soms een beetje). Ik heb tijdens mijn Rotary lidmaatschap van meer dan 20 jaar best veel clubs mogen bezoeken. Ben zelf area gouvernor geweest van een regio met 17 clubs, waar ik met enige regelmaat over de vloer kwam.

 

En ja…. er zijn dan ook wat traditionele clubs, die wellicht een beetje in buurt komen van het stereotype beeld, maar grosso modo is het toch anders.

 

En ja: ik ben wat subjectief, maar het is een mooie club mensen in Nieuwegein, waar het altijd goed vertoeven was. 

Rotary is sowieso een prachtige organisatie: wereldwijd verspreid.  Uiteindelijk staat de service gedachte centraal. Community Service, maar ook Internationaal voornamelijk gericht op water en sanitatie in de derde wereld. Gebouwd op fellowship, zoals dat dan genoemd wordt en gebouwd op een groep mensen die allemaal verschillende beroepen vertegenwoordigen. Een van de grote wereldwijde Rotary acties is de End Polio Now campagne. Irene en ik zijn een aantal jaar geleden samen ook naar India geweest om hier samen met een aantal rotarians uit de omgeving van Utrecht actief aan deel te nemen. Een indrukwekkende reis, een indrukwekkende campagne en indrukwekkend om te zien waar een organisatie als Rotary dan groot in kan zijn.

Hoe mooi was het om in de nieuwe woonomgeving weer lid te worden van een Rotaryclub. Het werd RC Hattem-Heerde. Er is veel over de club te schrijven, maar ook hier is het fijn om onderdeel te mogen zijn van een groep mensen waar je snel een klik mee hebt. Een mooie club mensen uit Hattem, Heerde en omgeving.

 

Een nieuw netwerk, nieuwe contacten: groter dan de club in Nieuwegein, dat wel. Misschien ook wel actiever. Wat hetzelfde is, zijn de vriendschappelijke contacten die je bij het lidmaatschap krijgt. Die ontstaan tijdens de wekelijkse bijeenkomsten, die ontstaan bij activiteiten die je met elkaar onderneemt en bij zogenaamde tafeltjes van 6, bij iemand thuis. Afgelopen weekend hebben we als club gewandeld over de Renderklippen. Prachtig weer, prachtig om met elkaar bij te praten. Daarna lunch bij ons thuis. In de achtertuin. Fellowship Opima Forma.

Reactie schrijven

Commentaren: 0